Местни фирми ще строят фотоволтаичния парк за "Сиенит"

Юри Налбантов старателно записва кой с какво може да помогне

Работа за около 350 човека ще има във фирма „Сиенит инвест“ през следващите няколко месеца. Това казаха Гриша Стоянов – директор монтаж и инсталации и Юри Налбантов – ръководител на строителен обект. Те се срещнаха с представители на местния бизнес и поискаха от тях помощ за изграждане на фотоволтаичен парк в близост до село Караджалово.  Това, от което се нуждаят е техника и работна ръка за изкопаване на канали, изтегляне на кабели, монтиране на панели,  построяване на пътища, охрана на обекта и други дейности.  Предпочитанията на изпълнителите на проекта е да работят с местни фирми, а не сами да наемат работна ръка и за сега няма да се обръщат към Бюро по труда. Освен това, всички строителни дейности трябва да приключат до края на февруари. След това работните места ще са изключително за охранители и за инженери поддържащи съоръжението.

Гриша Стоянов пое специални ангажименти към населението на село Караджалово. Притиснат от исканията на настоящият кмет Благой Благоев, той  обеща поне 15 работни места за местни жители и хубав път .

За ползите от фотоволтаичния парк за населението на общината ще бъде разяснено на среща с гражданите на Първомай на 17 октомври от 11 часа в пленарна зала.

Теди Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини