Прокар, като любеновския, обещаха от НКЖИ

Срещата се проведе в чакалнята на гарата

Може да бъде построено съоръжение, подобно на това, което е в Любеново, близо до  закрития до мелницата прелез. Това каза Милчо Ламбрев – генерален директор на НКЖИ. Той и още трима представители на Проекта на изграждане на високоскоростна линия между Пловдив и Свиленград бяха в Първомай и се срещнаха с представители на недоволните от нарушената комуникация в града граждани.

Въпреки неудобния час и краткото време за известяване, на срещата дойдоха Янко Диков, инж.Георги Кирков, д-р Радка Видева,инж. Илияна Иванова, д-р Иван Маджаров и още няколко заинтересовани граждани. Те се опитаха да обяснят на господата, че въпреки построените подлези и надлези, въпреки изпълнението им по всички европейски изисквания, комуникацията  в града е нарушена. Има проблем с преминаването на велосипедисти, инвалиди, майки с колички и каруци.

След като в спора отново се стигна до това какъв е бил идейния проект и кой го е променил след  2003 година, по предложение на д-р Иван Маджаров се премина към конструктивен диалог. Стана ясно, че предложения прокар за хора и животни ще е с параметрите на Любеновския и ще може да бъде използван по същия начин. Това поуспокои духовете и гостите побързаха да си тръгнат.

Поставен беше въпросът, че мантинелата на пешеходната част на надлеза е с остри и режещи краища, които са опасни за преминаващите.  Инж. Дяков – ръководител на Проекта каза, че може да се помисли за това. Милчо Ламбрев обеща още до две седмици да се монтират и асансьорите в новите подлези.  

Теди Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини