44 възрастни с по-добър и качествен живот

Николай Ковачев и Петя Калоферова

44 възрастни и хора с увреждания в момента се ползват от услугите „Домашен помощник“ и „Социален асистент“.  Така се избягва социалната им изолация и получават подкрепа за по-добър живот. Подготовката и заплащането става по проект „Достоен и качествен живот“, осъществяван от „Соник старт“ в партньорство с Община Първомай. Ръководителят на проекта Николай Ковачев и координаторът Петя Калоферова вчера се срещнаха с представители на организации пряко засегнати от предоставяната услуга. Споделиха как се изпълняват дейностите, както и трудностите и неочакваните проблеми – каквито са текучеството на асистенти и помощници и смъртта на част от потребителите.

На срещата присъства Златка Кирева – председател на Съюза на инвалидите в Първомай. Тя постави въпроса за необходимостта инвалидите да бъдат информирани. Прояви готовност да съдейства и при определяне на потребителите на услугата.

Поставен беше и въпросът за възможността обучените асистенти и помощници да продължат да работят и след приключване на проекта. За съжаление нямаше представители на Бюро по труда, които биха казали има ли интерес към тази услуга.

Теди Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини