Двойката идва с SMS. Преглед на националния печат

„Новинар": Плевнелиев: Подкуп не ми е искан и на никого не съм давал

Подкуп на мен лично не ми е искан и на никого не съм давал. Това заяви Росен Плевнелиев, кандидат за президент на ГЕРБ, няколко дни след избухването на скандала около информацията за предлагания му подкуп. Информацията дойде от вътрешния министър Цветанов, че през 2007 г. Плевнелиев е бил изнудван при работата си по Бизнес парк София от трима тогавашни общински съветници, известни като "брокерите". Веднага след това кандидат-кметът за столичен кмет от БСП Георги Кадиев обяви, че единият от изнудвалите Плевнелиев, бил настоящ столичен съветник от ГЕРБ.


„Дума": Туристическият бранш: Кабинетът е некадърен за кризата с туристите

Кризата е с неопределени граници, неопределен край и размер на щетите за страната, туристите и фирмите, комплексите и градовете. Това заяви вчера директорът на Института за анализи и оценки в туризма Румен Драганов, който се срещна с депутати от Коалиция за България. "При срещите си със заместник-министъра Иво Маринов констатирах пълно неразбиране. Той въобще не съзнава какво е европейското законодателство и как се прилага то в България", бе категоричен туристическият експерт. Драганов обясни, че заместник-министърът е говорел с разграничение между "приемаща" и "изпращаща" фирма, а всъщност отговорност за ситуацията носи организаторът на пътуването.

„Стандарт": Двойката идва с SMS

Идва краят на играта на криеница с двойките в училище. С SMS или по имейл родителите ще научават незабавно за всяка бележка или неизвинено отсъствие на децата им. Учителите вече ще вписват оценките в електронен дневник, който автоматично ще известява майките и бащите. Промяната е част от мерките за подобряване на дисциплината в училище. Първоначално е-дневниците ще бъдат въведени в около 600 школа. Родителите могат да се абонират за техните съобщения, като посочат имейл или като се регистрират на номер 1987 срещу 1,20 лева на месец. Системата се разработва от 15 години насам. След пилотния й старт в русенската математическа гимназия неизвинените отсъствия намалели два пъти, казаха авторите. В момента 20 на сто от школата в столицата ползват електронен дневник, поясни столичният кмет Йорданка Фандъкова. 40 на сто пък имат електронни дъски.

„Монитор": Сиренето за децата без тебешир и палмово масло

Проверките в столовете започват от следващата седмица. Държавата иска нашите деца да се хранят здравословно, а когато им се предложи сирене, то да бъде от мляко, а не с тебешир или с палмово масло. Това е заявил категорично вчера премиерът Бойко Борисов по време на среща за храненето в детските градини и училищата. Само ден преди началото на новата учебна година в сградата на правителството се събраха представители на Министерството на земеделието и храните, здравното ведомство и родителски организации, за да обсъдят с какво се пълнят чиниите на най-младите българи.

„Труд": 200 лева глоба за нерегистрирано куче

Министерският съвет прие решение глобата за нерегистрирано куче да се увеличи 10 пъти. Това каза министърът на земеделието и храните Мирослав Найденов за агенция „Фокус".
Найденов коментира инцидента в Перник, при който след ухапване от домашно куче почина четиригодишно дете.
По-голям процент инцидентите стават с домашни, а не с бездомни кучета и в много малко от случаите тези кучета се оказват регистрирани.
Днес внесох предложение глобата да бъде увеличена 10 пъти, в момента тя е 20 лева -да стане 200 лева, а тази за непочистване след кучето - от 50 лв. на 100 лв. Надявам се това по някакъв начин да респектира.

Източник: news.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини