Два автобуса с ученици ще пътуват до Любеново

Юлиян Димитров и Катя Николова правят последни уточнения преди началото на учебната година

Два автобуса ще превозват учениците от кв. Любеново до училищата в центъра на Първомай.“Това е единственият начин да се реши проблемът с разделението на града“ – каза заместник кметът по образованието Юлиян Димитров. Днес след дълго обсъждане е взето такова решение. Ще има отделен превоз за учениците до СОУ“Проф. д-р Асен Златаров“ и за ОУ“Св.св Кирил и Методий“ и ще се движат от двете страни на жп линията. Това ще наложи общината да се бръкне за транспорт на част от учениците, тъй като допълнителният автобус не може да бъде специализиран за ученически превоз, а ще остане част от обществения транспорт.

Катя Николова - директор на Дирекция "Образование" в община Първомай сподели, че 207 първолаци ще влязат в училищата на общината през новата учебна година. Ремонтите навсякъде са приключили. Сега тече трескаво почистване и подреждане на класните стаи.

Кметовете на селата ще присъстват на тържествата за първия учебен ден в местните училища. По традиция кметът Ангел Папазов ще открия учебната година в СОУ“Проф. д-р Асен Златаров“ , зам.кметът Юлиян Димитров –в ОУ „Св.св. Кирил и Методий“, а секретарят на Община Първомай- Недялка Чакова ще поздрави учениците в НУ“Христо Ботев“. Тази година школските звънци ще поставят началото на уроците по различно време, по преценка на учителските колективи.

Теди Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини