Селски кмет обеща да черпи за магистрала „Марица“

Изключително доволен от проекта за магистрала „Марица“ остана кметския наместник на Добри дол - Марин Колев. Той беше един от малкото присъстващи на обявеното общоградско събрание заедно с кметовете на другите засегнати селища - Градина и Крушево, няколко земеделски производители и архитектът на общината Добромир Спасов. Представители на Общински съвет нямаше. На поставените въпроси отговаряха Николай Николов и Петя Атанасова от отдел „Отчуждителни процедури“. Присъстващите се интересуваха най-вече от възможността за преминаване през магистралата. Останаха удовлетворени от отговора, че над 90% от съществуващите полски пътища ще се запазят и всяко землище ще има средно по 2 преминавания, с достатъчно големи габарити. Проблематични са напоителните съоръжения, но те са частна собственост и затова проектът за магистрала не се занимава с тях.

Според този план Добри дол ще се превърне в селище с достъп до важни пътища, а Марин Колев се надява и съществуващите да бъдат подновени. Напълно удовлетворен, той обеща да почерпи когато магистралата е готова.

Първата копка вече е направена, а строителните дейности в района на община Първомай се очаква да започнат в края на септември. Дотогава селските стопани ще са прибрали продукцията и няма да има опасност тя да бъде унищожена от тежки машини.

По молба на арх. Спасов в най-скоро време ще бъде получено писмо, което да потвърди, че на Оризово ще бъде направен пътен възел, който да свързва магистралите „Марица“ и „Тракия“ и ще се ползва и в двете посоки.

Теди Кирякова

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини