ЖП-то: Правим рампа и асансьори на подлезите, за прокар ще видим

От средата на месец август, Терна започва изграждането на рампа, улесняваща преминаването на велосипедисти и майки с колички през стария подлез на Първомай. Средствата за нея са осигурени и няма да се отразят на договора на НКЖИ и фирмата- изпълнител. В специално писмо до кмета на общината, изпълнителният директор на Национала компания „Железопътна инфраструктура” Милчо Ламбрев е поел ангажимент за изпълнението на тази договореност.

Отговор са получили и още два от въпросите, разгледани на общоградското събрание, провело се на 13.07.2011г. Срокът за монтиране на асансьорните съоръжения в двата подлеза е определен до края на месец септември. За изграждането на ново подземно съоръжение за леки коли и линейки на мястото до стария прелез до автогара Първомай няма предвидени средства и е невъзможно да бъдат включени до края на договора – 2011г. Въпреки това НКЖИ започва проучване за възможността за изпълнението на прокар и евентуалното осигуряване на собствени и други източници на финансиране от бюджета за 2012 година.

Организаторът на подписката, предизвикала срещата на гражданите с представители на Независимия строителен надзор и НКЖИ, Янко Диков не пожела да коментира писмото. Той поиска да види резултатите от проучванията за възможността да се построи прокар. Опасенията на Диков са, че в предизборна ситуация ще започнат да се хвърлят обещания, които няма да имат реална основа. Според неофициални източници, отговор на този въпрос може да се очаква най- рано в края на август .

Теди Кирякова

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини