Ученик ще облагородява парк, майките зад него

Майките приветстват идеята на Живко

Да се направи свободна зона с безжичен интернет и да се ремонтира басейна зад паметника в градинката пред пощата е идеята на Живко Маджев. След разделянето на Първомай на северен и южен, това място стана особен притегателен център и става все по-посещавано от младите хора от тази част на града. За това на ученикът от ПГ “Ген. Владимир Заимов“ – Сопот му хрумва, че е нужно да се направи нещо за удобството на всички. Сяда, разравя се в нета и открива, че Фондация „Лале“ финансира подобни проекти с цел подобряване условията на живот, решаване на конкретни социални проблеми и доброволчески инициативи за постигането им.

Преди време от parvomai.net разбира, че и майките искат да се направят някои подобрения и, че кметът е обещал да помогне. Живко решава, че идеите могат да се съчетаят и да се направи общ проект за цялостно облагородяване на градинката. Той вече има срещи и разговори с някои от тях. Проектът му се подкрепя и от негови бивши съученици.

За да се кандидатства за такова финансиране е необходимо да има действаща неправителствена организация. За това Живко се обръща към всички млади и амбициозни хора от Първомай, които са готови да се включат в неговата инициатива. Призовава бизнеса и специалисти да му съдействат финансово и с идеи.

Parvomai.net се ангажира да помогне с повече информация, а желаещите да се включат могат да пишат на e-mail: jivko_93@live.com

Теди Кирякова

Ето тази дупка трябва да се превърне в красив фонтан
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини