Първомай 15-ти в страната по кредитен рейтинг

Агенцията за кредитни рейтинги и анализ (АКРА) присъди нов рейтинг на община Първомай. Дългосрочният кредитен рейтинг е нараснал от BBB на Baa3, а перспективата е оценена като „Стабилна“. Този път Първомай е класиран на 15 място между всички общини. Първенци са Созопол, Балчик и Сандански.

Основните положителни фактори, влияещи върху рейтинга, са разумното управление, доброто общо изпълнение на бюджета - за 2010 г. отчетът е 96% от плана на бюджета.Умение за генериране на алтернативни приходи. За периода 2008-2010 г. са реализирани или са в процес на реализиране проекти на стойност 15 260790 лв. През всичките анализирани години (2005-2011 г.) общината генерира положителен краен баланс, а излишъкът е 338824 лв. средно за периода.Разумно е и нивото на дългосрочни задължения.

Основни източници на информация, използвани за анализите, са финансовите отчети на общината, Националния статистически институт, Агенция по заетостта и др.

Подробности за значението на този рейтинг, за факторите които влияят върху него, за това кой и как може да се възползва, обеща да ни даде в понеделник кметът на общината Ангел Папазов.

Parvomai.net

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини