Ученици и учители наградени с книги за постижения през годината

121 деца и учители от общинските училища получиха награди за дейността си през изтичащата учебна година. Всички те са изявени в областта на изкуството, науката и спорта. Наградите бяха връчени от кмета на общината Ангел Папазов и секретарят Недялка Чакова. Всеки един от учениците получи грамота, флашпамет и книга на издателство „Захарий Стоянов“. Награждаването стана на среща на учениците с директора на издателството Иван Гранитски и един от издаваните автори - актьора Венцислав Кисьов. Учениците чуха някои техни стихотворения и имаха възможност да им зададат въпроси.

Гостите споделиха , че са очаровани от решението на общинска администрация да стимулира по този начин талантливите деца на Първомай. Те приемат като мисия да кръстосват България, за да мотивират децата да четат. Защото както казва Иван Гранитски: „Чрез четене духът се извисява.“

Преди срещата, в коридора на Общината беше открита изложба с работи на ученици от ОУ“Св. Св.Кирил и Методий“. В следващия брой на списанието за култура и изкуство „Везни“, с редактор Иван Ганитски, Николина Андреева ще представи своя СИП – изобразително изкуство.

Теди Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини