Пропадна дербито Любеново - Дебър, съдиите закъсали по пътя

Дългоочакваното от първомайската футболна общественост суперинтересно дерби между вечните съперници "Марица" (Любеново) и "Ботев" (Дебър) пропадна, поради неявяване на съдиите. Двубоят бе насрочен за 18 часа на 22 май, неделя.

Половин час преди началния час дебърци получили обаждане от Пловдив, че реферската бригада е закъсала с автомобил и няма да се яви на любеновския стадион. Домакините от своя страна предложили мачът да бъде ръководен от местни съдии, определени със споразумение между двата тима. Гостите обаче не се съгласили и си тръгнали. От Зоналния съвет на БФС - Пловдив съобщили, че двубоят ще бъде насрочен за друга дата.

Пред седмицата преди дербито тръгна слух, че срещата може да бъде изместена от предварително обявеното време, тъй като часът съвпада с абитуриентския бал на ПГСС и част от футболистите и на двата отбора имат ангажименти към мероприятието. Представители и на Любеново, и на Дебър обаче твърдяха, че искат да променят датата на двубоя, но противникът не е съгласен.

Костадин Момчилов

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини