Грамоти, цветя и пликове за учители за 24 май

За осми пореден път кметът Ангел Папазов събра учителите и културните дейци от общината на празничен коктейл посветен на 24 май. Отличените получиха грамоти, цветя и пликове. Наградени бяха десетима учители за висок професионализъм, заслуги и принос в развитието на образованието в общината.

За принос в духовното и културно развитие на общината бяха отличени и петима културни и читалищни дейци.Със специален диплом за цялостно творчество, постижения в историко - краеведческата дейност и принос за издигане на духовното развитие на общината беше отличен Кръстьо Кръстев. Той е дългогодишен журналист, театрален деятел и председател на дружеството на писателите в Първомай. Кръстев категорично отказа есето му за духовното развитие на нашия край да бъде публикувано в parvomai.net, приемайки ни за конкурентна медия и загърбвайки очевидното развитие и навлизането на технологиите в живота на българина като част от духовното му развитие.

Наградени учители:

Красимира Дамянова - СОУ „Проф.д-р Асен Златаров“

Ваня Георгиева - СОУ „Проф.д-р Асен Златаров“

Добринка Вангелова - ОУ“Св.Св. Кирил и Методий" – гр. Първомай

Севдалина Йорданова от ПГСС „Васил Левски“

Стефка Делчева – ОУ „Васил Априлов“

Христина Пехливанова – НУ „П.Р.Славейков“ с.Воден

Марияна Манахилова – ОДЗ „8 март“

Райна Карааргирова – ОДЗ“Марица“

Диана Стайкова – ЦДГ „Теменуга“ с. Езерово

Гинка Янчева – ОДЗ“Първи юни“ с. Градина

Наградени културни дейци:

Спас Янков – Ръководител на МТС в СОУ“Проф. д-р Асен Златаров" и дългогодишен читалищен деец и във връзка с 60 годишния му юбилей

Пламен Кръстев - секретар на Читалище "Св.Св. Кирил и Методий" гр. Първомай и във връзка с 60 годишния му юбилей

Лиляна Караславова – ръководител на звено „Връзки с обществеността и европейската интеграция“ на "Читалище Св.Св. Кирил и Методий", гр. Първомай, дългогодишен самодеец и във връзка с 60 годишния й юбилей

Мария Тончева секретар на читалище „Селска пробуда“ – с.Градина

Петър Войников – ръководител на оркестър „Фолк Палитра“

Кръстьо Кръстев – журналист, театрален деятел и председател на дружествотро на писателите в гр. Първомай

Коментар:

Тъй като критериите за отличаване на даден преподавател са вътрешно училищни и са решение на директора, не винаги е ясно каква е мотивировката даден преподавател да бъде награден. Наред с учители, чиито ученици са завоювали призови места на състезания и олимпиади и зад мъглявата формулировка „за висок професионализъм“ застанаха и хора, които просто си вършат добре работата.

Теди Кирякова

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини