Класна стая става зала за танци

В ОУ “Св. Св. Кирил и Методий“ започва преоборудването на класна стая в танцова зала. През следващата учебна година СИП хореография ще си има своя репетиционна с огледала, станки и подходящо подово покритие. Инициативата е на Народно читалище "Св. Св. Кирил и Методий - 1984 г.", реализирана с подкрепата на фондация „Земята-източник на доходи”. Нейната цел е да се даде възможност на деца от 8 до 14 години да развиват творческите си способности и да получат поле за изява чрез участия в танцовия състав. По този начин ще се подкрепи и изграждането на толерантно отношение към деца от различни етноси.

През май 2010 г. стартира тригодишен проект „Интегриране на ромски общности чрез икономически инициативи”. Той е осъществяван от фондация „Земята-източник на доходи” с финансовата подкрепа на фондация „Америка за България”. В него е предвидена подкрепа за местни организации, читалища, училища и професионални селскостопански гимназии от населените места, в които се изпълнява проектът.

Целта е да се финансират идеи, насочени към младежите в това число и на ромски деца за осмисляне свободното им време и организиране и провеждане на мероприятия - конкурси, турнири, състезания, фестивали и др.

Народно читалище "Св. Св. Кирил и Методий - 1984 г.", гр. Първомай кандидатства с инициатива "Възможности за изява на деца от различни етнически общности чрез танци". Инициативата беше одобрена, а ОУ " Св. Св. Кирил и Методий" гр. Първомай предостави помещение, в което да се изгради репетиционна зала.

Теди Кирякова

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини