Американец от Корпуса на мира ще преподава английски в Първомай

Джейкъб Баркмайер

За няколко дни в Първомай гостува Джейкъб Баркмайер. Той е американец, член на Корпуса на мира. Джейкъб е отскоро в България. По покана на директора на СОУ „Проф.д-р Асен Златаров“ Елена Иванова и учителката по английски език Ани Лозева, през следващите няколко години той ще преподава английски език.

Записал се е в Корпуса на мира защото иска да помага и да работи в училище. Има педагогическо образование от Университета в Ню Мексико. В момента, заедно с още 38 американци учи български език и е на стаж в Кнежа. Запознал се е с бъдещите си колеги и ученици от Първомай и е доволен, че ще работи в училище по- голямо от това, в което е в момента.

Джейкъб е на 26 години. Бил чувал за България преди да дойде тук, защото е обикалял Европа, но не е знаел почти нищо за нас, за историята и географията ни. Сега се надява да научи много. Обича туризма и морето, но още не е виждал Черноморието. Напредва с българския език. Както повечето чужденци, едни от първите му думи са „шопска салата“. И вече може да играе право и самоковско хоро. Бъдещият учител по английски харесва европейски спорт – пада си по футбола и е фен на Реал Мадрид. Обича да гледа, да прави и да играе театър. Има идеи за различни извънкласни форми. Сега му предстои да положи клетва и след 11 юни ще се настани в новата си квартира.

И за да не бездейства през лятото, Ани Лозева и Джейкъб Баркмайер имат желание да организират безплатни курсове по английски език за деца, учители и родители.

Теди Кирякова

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини