Кметът хареса школска изложба, иска я в общината

С откриване на изложба и тържествен концерт учителите и учениците от ОУ „Св. Св. Кирил и Методий“ отбелязаха своя патронен празник.

50 творби, изработени в часовете по изобразително изкуство, украсиха коридорите на училището. Николина Андреева подреди събраните през последните години работи на възпитаниците си. Много родители, ученици и учители дойдоха, за да видят пана, направени с техниката папие маше и керамични изделия. Андреева благодари на ръководството на училището за оказаната й помощ и представи авторите на творбите. Тя сподели и мечтата си да бъде купена пещ за керамика, за да може да развива това изкуство.

Кметът Ангел Папазов, който също присъстваше на откриването на изложбата, предложи тя бъде представена и в коридорите на общината.

Тази година празникът мина с изключителното участие на Николина Андреева. Освен като учител по изобразително изкуство, тя се изяви и като хореограф. Голяма част от концерта беше нейно дело. Учениците от „Кирил и Методий“ показаха, че са добри и певци, и актьори, и танцьори. В концерта се включиха и най- малките – бъдещите първокласници, подготвени от учителката си Елена Цветкова. Отново сценичният екип от педагози Ваня Павлова, Елена Тенева, Теодора Кирякова и Николина Андреева беше във вихъра си и даде възможност на талантливите ученици да покажат способностите си. Модерни и народни танци, солови изяви и изпълнения на вокалната група, драматизация на приказки събраха аплодисментите на родителите и гостите на тържеството.

Parvomai.net

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини