Ударените букмейкърски пунктове – 2 в Първомай, 11 в Пловдив

Инспектори от Националната агенция по приходите в Пловдив участваха в специализирана акция в пунктове за букмейкърски залагания на територията на областния град и Първомай, съобщиха за Parvomai.net от пловдивската дирекция. Акцията се проведе късно вчера по инициатива на ГДБОП София със съдействието на Националната агенция за приходите и Държавната комисия по хазарта.

13 обекта – 11 в Пловдив и 2 в Първомай провериха в региона данъчните и ГДБОП заради съмнения за незаконни онлайн залагания. Данъчните инспектори следяха за спазването на данъчното и осигурително законодателство – наличие на регистрирани фискални устройства, касови наличности, изрядност в документите на наетия персонал.

8 от пунктовете са хванати в данъчни нарушения. 3 от тях са работели без касови апарати, а в останалите са установени драстични разминавания между официално регистрираните парични обороти и левовата наличност в касите. До 10 000 лева за всеки отделен случай могат да стигнат санкциите за собствениците, ако бъде доказано укриване на приходи и съответно на дължими данъци. Предстоят подробни проверки на осигуряването на наетите лица – имат ли трудови договори, подавана ли е информация в НАП за осигурителния им доход и внасяни ли са задължителните осигуровки.

Резултатите от проверките ще бъдат докладвани в Прокуратурата, която може да повдигне обвинения за престъпления, свързани с фискалната и данъчната система.

Parvomai.net

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини