МВР удари черно тото в Първомай

23 пункта за незаконни он-лайн залагания бяха ударени вчера при операция на ГДБОП, съвместно със служители на комисията по хазарта и данъчните. Според съобщението на МВР сред спипаните обекти има и в Първомай. Останалите са в Благоевград, Пeтрич, Сандански, Пловдив, Разлог и други градове.

Акцията е реализирана след няколко месечното наблюдение, което установило, че чрез пунктовете за „черно тото” били осъществявани залагания към сайтове извън територията на България. Собствениците на нелегалните пунктове създавали акаунти в интернет сайтове, базирани извън територията на страната и в офшорни зони, чрез които осъществявали залагания на резултати от спортни срещи. По този начин изтичал национален капитал в размер на между 20 и 50 хиляди евро дневно, а държавният бюджет бил ощетяван от невнесени дължими налози.

При операцията инспекторите на комисията по хазарта са съставили множество актове за незаконни залагания, като предвидената санкция в Закана за хазарта е на стойност от 25 хил. до 50 хил. лв. за всеки акт, иззели са над 30 компютърни конфигурации, чрез които са осъществявани незаконните залаганията, попълнени фишове от залаганията, програми за залагания и други документи, относими към проверката. Спецполицаите заварили в нелегалните пунктове малолетни и непълнолетни лица, които също залагали там.

Установено е, че в основата на създаването на мрежата от нелегални пунктове стои група от влиятелни бизнесмени, които организирали и контролирали незаконната дейност на територията на страната.

Проведената операция пресече възможността за предстоящото откриване на нови нелегални пунктове и в много други градове на страната. Резултатите от проверката ще бъдат докладвани в прокуратурата с оглед извършени престъпления, свързани с финансовата и данъчната система, незаконен хазарт, нарушаване правата на интелектуалната собственост и пране на пари. Работата по документирането на случая продължава.

Подробности малко по-късно.

Parvomai.net

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини