Наградите „Димка Янчева“ отпътуваха извън Първомай

Юлия Кошаревска получи наградата за проза

Наградата за поезия на приключилия конкурс „Димка Янчева“ получи Димитър Петров от гр. Роман. Той не за първи път участва в конкурси за поезия, носител е на редица награди. Първата от тях печели едва 14 годишен със стихотворение и есе на тема „Ех, любов, любов“.

Организаторът на конкурса - адвокат Стефан Янчев и читалище „Св. св. Кирил и Методий“ се похвалиха, че тази година конкурсът се е превърнал в национален. След като анонсът беше публикуван в интернет, освен от Първомай, е имало участници от Русе, Роман, София, Пловдив, Ракитово, Перник.

За София ще отпътува наградата за проза - тя е за Юлия Кошаревска. Освен разкази, Юлия прави и драматизации. Възпитаничка е на Театрална школа „Ведна“ и в началото на лятото предстои премиера на нейната пиеса „Още веднъж за приятелите и парите“ по мотиви от разкази на О‘Хенри. Ръководителката й Красимира Методиева казва за нея, че е много трудолюбива, интуитивна, лесно се провокира и трудно се отказва. Обича да работи в екип, затова предпочита да създава театрални постановки, в които да се изявява заедно с приятелите си.

В Първомай останаха три поощрителни награди. Две от тях - за поезия и за проза в своята възрастова група получи Антонина Ванчева. Десислава Кирова беше поощрена за разказа си – пътепис за Рила

Дружеството на писателите в Първомай също отличи своя фаворит – Мария Рангелова от Пловдив.

Журито беше в неизменния си състав: тазгодишният председател Красимира Славова – журналист, Самуил Панайотов – дългогодишен учител по български език и литература и учредителят – Стефан Янчев. Те определиха победителите.

Красимира Славова и Стефан Янчев
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини