Чудо! Жена оцеля 7 седмици в заседнал ван

57-годишната американка Рита Кретиен бе открита жива в нейния ван Chevrolet Astro, след издирване, продължило повече от месец.

Американското й возило заседнало в пустошта на щата Невада, далече от всякакви главни пътища, докато тя и мъжът й пътували към Лас Вегас.

Двамата били запланували пътешествие от над 1200 мили, но тежките метеорологични условия ги заварили неподготвени.

След няколко дни опити да измъкне колата от калта, съпругът Алберт Кретиен решил да тръгне да търси помощ пеш, а съпругата му останала да чака в автомобила.

Чакането на Рита обаче продължило цели седем седмици, преди да бъде случайно открита от ловци, благодарение на бялата кърпа, която завързала на антената на колата.

За цялото това време Рита имала на разположение половин пакет мюсли и няколко бонбона. Вода пиела, като разтапяла сняг, а от студа я бранели единствено ламарините на заседналото возило.

В момента жената е в болница и скоро ще бъде изписана. Свалила е 14 килограма, но състоянието и е стабилно, сочи информацията.

Издирването на мъжа й продължава, но според полицията шансовете да бъде открит жив са минимални. Същите очаквания полицията имаше и за оцелялата Рита Кретиен.

В нашата сравнително малка държава подобна случка е почти невъзможна. Но все пак винаги тръгвайте на дълъг път подготвени, за да бъде приключението с вашия автомобил според предварително начертания план

Източник: dnes.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини