В Първомай посрещнаха веломаратонците с вувузели

Кметът, Божил Божилов и Костадин Димитров водят групата към центъра на Първомай

На Велика събота през Първомай премина Веломаратон 2011. Организатор е Фондация „Фактор“. Целта е да се популяризира велосипеда като средство за безопасно придвижване в градска среда. Маратонът преминава през 28-те области на Българи и за периода от 2 април до 4 май участниците в него ще изминат 2500км.

Партньор на фондацията е Министерството на околната среда и водите. Чрез тях и по покана на кмета Ангел Папазов велосипедистите се отбиха до центъра на Първомай. Една атрактивна група мъже и няколко млади жени, вдигащи шум с вувузели и тромби, задържаха вниманието на минаващите пазарджии. Група от шестима първомайци посрещна маратонците на пътя в с.Бяла река и ги изпрати до Татревската чешма. Пред общината бяха връчени сертификати на участниците, присъединили се към колоната от Хасково и на първомайци. Единственото, за което можем да съжаляваме е, че всичко това се случи на Велика събота. Сигурни сме, че интерес към събитието биха проявили доста повече хора ако не беше в такъв специален ден.

В групата на „Веломаратон 2011“ тази година има украинец, турчин, молдовец, двама южноафриканци. В градовете, където спират, велосипедистите правят демонстрации за безопасно движение и пропагандират придвижването на две колела.

На 29 април в СОУ“Проф.д-р Асен Златаров“ ще се събере група последователи за велопоход до Добридол.

Теди Киряков

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини