Посрещането на Нова година на площада в Първомай стана на 15 години

За 15 - та поредна година първомайци имаха възможността да посрещнат Новата година на открито - на площада пред читалището.

Минута преди да прозвучи химнът на Република България, кметът Ангел Папазов се обърна към гражданите на Първомай с кратко слово. „Нека Новата 2014 година да донесе повече здраве и оптимизъм, много радост и усмивки, повече поводи за удовлетворение и гордост! Благодаря на своите съграждани за подкрепата през изминалата година. Щастлива, мирна и щедра 2014 година!”

Мощно пиротехническо шоу беше организирано от нашият съгражданин и читалищен самодеец Емил Николов. Зарята, реализирана от сина му - Иван Николов осветяваше небето на Първомай в продължение на 5 минути  След огнената канонада, оркестър „Дионис” с ръководител Петър Тенев прикани празнуващите на традиционното първомайско хоро, което продължи до един часа и половина след полунощ.

Първото посрещане на Нова година на открито в гр. Първомай е през 1999 г., когато по инициатива на читалището и Общината, с празнични илюминации, първомайско хоро и червено вино гражданите на града посрещнаха Новото хилядолетие. От тогава и досега организаторите на това събитие го правят без прекъсване – вече е традиция с 15 годишна история.

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини