Корумпирани политици разобличени в Първомай

Театралният колектив

Корумпирани политици и техните креатури бяха показани на сцената в Първомай на 15 април в спектакъла „Новото пристанище“ на Ст. Л. Костов. Тогава драматичният колектив „Димитър Делчев“ при читалището отбеляза три житейски юбилея – 60 години на Пламен Кръстев, ръководител на състава и секретар на читалището, на Спас Янков и Манол Манолов - участници в спектакъла. Тържеството започна с мултимедийно представяне на тримата юбиляри.

Премиерният спектакъл бе изграден като ярка комедия с елементи на сатира и занимаващ се с проблемите на властта и злоупотребата с нея за лични цели, със шуробаджанащината и партизанщината, с морала на властимащите в различни житейски ситуации, с използването на общественото положение за задоволяване на „мъжките мераци”, с търсенето и намирането на различни начини за оцеляване на малките хора в живота и службата и с множество подобни, вечни и актуални и днес теми и проблеми.

С вдъхновената си игра първомайските театрали не само разсмяха публиката, но дадоха и много материал за размисъл.

В ролите на корумпираните политици и техните креатури блестящо се превъплътиха Иван Караславов, Пламен Кръстев, Спас Янков, Ана Сиракова, Славчо Янчевски . Останалите герои – безгръбначни чиновници, готови на всичко службогонци, загърбили всякакви морални ценности, изкусителки и обикновени хора, жертва на обстоятелствата, бяха изградени с истински професионализъм от Атанаска Велчева, Женя Григорова, Кръстьо Кръстев, Елена Стойчева, Димитър Юруков, Иван Паунов, Петър Петров, Атанас Велчев, Таня Владимирова, Манол Манолов , Емил Иванов, както и малките Теди и Лили Караславови, Евгени Кръстев и Мария Велчева.

Б. ред. Текстът е предоставен от читалището. Заглавието е на Parvomai.net

Сцена от спектакъла
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини