Проверяват ремонтите в школа и забавачки в Първомай

Надежда Желязкова

Започна проверка на ремонтните дейности в училища и детски градини в Първомай. Тя се прави от Оперативна програма „Регионално развитие”. Това е рутинна процедура, която се извършва преди окончателното разплащане – обясни инж. Надежда Желязкова - Началник отдел „Строителство и благоустройство, екология“. Ще бъдат проверени ОДЗ „8 март“. ОДЗ Пролет“- кв. Дебър, „Слънчице“- с. Караджалово, ОУ“Св.св.Кирил и Методий“ – гр. Първомай, ОУ“Георги Караславов“- кв.Дебър и ОУ“Любен Каравелов“- с.Бяла река.

Желязкова няма притеснения за качеството на ремонтните дейности. Ако има нещо, което не е както трябва, то е в детайлите и е лесно отстранимо. За повторния ремонт на оградата на ОДЗ“8 март“, за който Parvomai.net писа преди няколко дни, тя коментрира, че се случва понякога материалите – в случая грунда, да не са качествени. Тя се надява, че няма да има сериозни забележки и няма да се налага да се връщат усвоени вече пари.

По проекта за обновяване на 16 улици в Първомай окочателно е добрена документацията и до седмица по Закона за обществените поръчки ще бъде обявен конкурс за изпълнител.

По въпроса за разделянето на града, Желязкова беше скептична, че може да се инициира нещо смислено за преодоляването му. А що се отнася до асансьорите в подлеза, според нея те рано или късно ще бъдат монтирани, защото това е задължение на Националната компания „Железопътна инфраструктура“ и е част от проекта за новата ЖП-линия.

Теди Кирякова

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини