Малките каратисти на Първомай – 2 пъти златни за месец

Клуб "Шампион"

2 златни, 3 сребърни и 4 бронзови медала спечелиха спортистите на Спортен карате клуб „Шампион“ на републиканските първенства през последния месец. Във Варна шампион за деца от 8 до 12 години стана Станислав Димитров, а Василена Кузмова  спечели златото на първенството за юноши в Русе.

“Шампион“ е спортен клуб за киокушинкай и е член на Българската карате киокушинкан федерация. Основан е през 1998 година. Треньор и ръководител на клуба е Сенсей Драган Драганов. За тези, които не помнят филмите за японските каратисти, ще припомним, че сенсей означава учител.  В клуба в момента тренират над 60 деца и младежи като най-малките са на 6 години. 

Сенсей Драганов с гордост уточнява, че клубът си има своите национални състезатели и медалисти от европейски и международни турнири. Между тях са Милуш Драганов, Стойчо Стайков, Емил Сталев,  Василена Кузмова, Йордан Димитров, Генади Стоев.

Дейността на клуба се финансира от таксите на спортистите, но за участие в първенства и турнири все пак се разчита на федерацията и на спонсори. А единствените помогнали до сега на клуба са Община Първомай и Йордан Балабанов.

Теди Кирякова

Сенсей Драган Драганов
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини