Джипита викат пациенти с sms

Лични лекари ще ни викат с sms-и на профилактични прегледи. Уникалната система ще стартира в края на тази година пилотно в Добрич. Това съобщи директорът на РЗОК д-р Бисерка Пачолова, предаде АСН.

Системата се разработва от голяма наша фармацевтична компания. Представител на фирмата поясни, че на сайта www.profilaktika.bg всеки трябва да попълни актуален мобилен телефон. Тези данни ще бъдат достъпни за неговия личен лекар, като идеята е той да има актуален мобилен телефон на всеки свой пациент.

След попълване на данните лекарите ще могат да групират хората и да викат определен брой пациенти на профилактични прегледи.

Д-р Пачолова отчете пред медиите, че за миналата година в Здравната каса са постъпили общо 38 жалби от хора, които основно са се оплаквали от качеството на медицинската помощ и отказ да получат такава.

За първото тримесечие на годината, което изтича, до момента има 9 постъпили жалби в здравната каса в Добрич. Статистиката сочи още, че в здравната система на страната са се регистрирали и ползват наравно с всички български граждани медицинските услуги и 33-ма чужденци, които са със статут на постоянно пребиваващи у нас. Всички те са жители на страни от ЕС, уточни още д-р Пачолова.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини