Защо те предпочитат да са необвързани

Да си необвързан вече е въпрос на избор. Но какви са причините, поради които хората решават да не избързват със сериозна връзка?

Според социалния клуб за необвързани - Forward Singles - изследванията по темата открояват определени различия между мъжете и жените, отговорили на въпроса "Защо предпочитате да сте необвързани".

За мъжете ергенският начин на живот се свързва повече с чувството за свобода. Да правиш каквото искаш, когато пожелаеш, да се съобразяваш само със себе си, да имаш повече време за странични интереси и хобита са основните предимства на живота без гадже.

Спокойствието, липсата на компромиси и съобразяване с женски настроения придават на самостоятелния живот не само определено очарование, но и го превръщат в примамлив избор. Сексуалното разнообразие е допълнителен плюс и силен мотиватор за този избор.

Не на последно място е и възможността за концентриране върху кариерата и амбициозните цели. Мъжете дори признават, че си струва да почакаш с обвързването, докато откриеш наистина специален човек, а дотогава да се наслаждаваш на удоволствията от живота.

По различен начин разсъждават жените – за тях като че ли по-важна е не личната свобода, а възможностите, които тя предоставя.

С особеностите на времето и обществото, едни от водещите причини да бъдеш (и дори останеш) необвързана, е развитието на работното място, преследването на високите върхове в кариерата и възможността да разполагаш с времето и парите си само за себе си.

Страхът от обвързване и предишни разочарования от връзките са още една предпоставка дамите да желаят да са сами. За някои жени да са необвързани е временно състояние, в което се радват на себе си, докато се появи подходящия човек. За други обаче това е начинът на живот, който най-много приляга на свободомислещия им дух, житейска философия и разбиране за щастие.

Източник: club.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини