Бойко: Държа всички под око. Преглед на националния печат

„Стандарт": Бойко: Държа всички под око

Работата на висшите чиновници се гледа подлупа заради евентуални рушвети. Това стана ясно от думите на премиера Бойко Борисов вчера по време на инспекция за строежа на метрото.
"Кажете ми, защо да не бъдат подслушвани и разработвани? Как се хваща корупция по високите етажи на властта? Трябва непрекъснато да са в стрес и да знаят, че ще бъдат наблюдавани. А не, когато паднат от власт, да говорим имало или нямало корупция", заяви премиерът. Той нито отрече, нито потвърди информацията, че шефът на митниците и бивш директор на ГДБОП Ваньо Танов е бил разработван от МВР 6 месеца. "Нито ще ви казвам има ли, нито няма ли, защото не ми е работа.

„Новинар": АБВ: Бюджет 2011 е като калинка с китайско VERTU

Изплащането на пенсиите можело да се превърне в мисия невъзможна
Калинка, която говори по телефон VERTU китайско производство. Така изглежда Бюджет 2011, според икономистите на гражданско сдружение АБВ. По думите на ексвъншния министър Ивайло Калфин, бюджетът за догодина е пример за силна арогантност и бабаитлък. В него лиспвали политики, а всички реформи се оставяли за след края на мандата на ГЕРБ. "В Бюджет 2011 се вдигат данъците, въпреки обещанията на кабинета за обратното", припомни Калфин. Той разкритикува и замразяването на доходите. Според него се разчита българите солидарно да бръкнат в джобовете си и да помогнат на държавата, без да получат нищо в замяна.
Бюджет 2011 не отговарял и на проекта за европейски бюджет, където основни приоритети са образованието, екологията, науката и икономиката на растежа. Евродепутатът е на мнение, че кабинетът отдалечава България от средноевропейски държави.

„Новинар": 26 "риби" мълчат в парламента

26 "риби" мълчат в парламента. Такава е равносметката от проучване на доц. Лиляна Методиева от Софийския университет "Св. Климент Охридски". Тя съобщи, че 16 народни представители от ГЕРБ и 10 от ДПС нито веднъж не са се изказвали от парламентарната трибуна. Герберите, за които мълчанието е злато, са Анатолий Йорданов, Антоний Йорданов, Георги Плачков, Даниел Георгиев, Иван Божилов, Иван Тодоров, Илия Пашев, Мирослав Петков, Михаил Николовски, Николай Костадинов, Николай Рашев, Пламен Тачев, Светомир Михайлов, Светослав Неделчев, Христо Христов и Янко Здравков.
Депутатите от ДПС, които не са демонстрирали мнението си по нито един законопроект или решение са Ахмед Доган, Георги Колев, Гюнай Сефер, Делян Пеевски, Дурхан Мустафа, Елин Андреев, Емил Иванов, Митхат Табаков, Рушен Риза и Митхат Метин. Поледният е от рупата избраници, които предпочетоха да отидат на коктейл срещу обещание за подарък скъп телефон VERTU, отколкото да гласуват закони.

„Труд": Отпушват Кресна на 16 декември

Пътят към благоевградското село Хърсово пропадна също като този в Кресненското дефиле. Поради поройните дъждове река Хърсовска излезе от коритото си и подкопа половината от шосето. Отнесеният участък бе ограничен с лента и знак "Внимание", а колите се движат по оцелялата половина. Отрязан е и телефонният кабел за селото. Снимка Росен Калпачки На 16 декември ще бъде пуснат пътят към Гърция през Кресненското дефиле. Това заявиха от областната управа в Благоевград.
Разрушеният участък вече е напълно засипан, вчера започнаха да се ремонтират отводнителните шахти. Въпреки минусовите температури, вятъра и навяванията от сняг на трасето работи ударно.
Приключило е успешно и укрепването на предпазната дига на левия бряг от коритото на река Струма в района на село Дамяница, където имаше опасност реката да залее 70 къщи.

Източник: news.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини