Утрояват глобите за коли без винетка. Преглед на националния печат

„Стандарт": Костов скочи на 1/2 от кабинета

Почти половината кабинет трябва да си ходи. Това обяви лидерът на ДСБ Иван Костов. Командира изброи 19 скандала, в които са се замесили в последната седмица управляващите. "Проблемът е заради лошите изпълнители в Министерски съвет и премиерът трябва да направи радикална промяна в кабинета", категоричен бе Костов. Той поиска Борисов сам да си даде срок, тъй като така ще докаже, че проблемът не е лидерски.
Давим се в хаоса на институционални конфликти, всички скандали се вкалинчиха, допълни още Костов. Командира поиска оставките на куп министри, които са замесени в тези скандали. По думите му министърът на културата Вежди Рашидов трябва да си ходи заради политиката му срещу българското кино и култура.

„Труд": Пътят към Гърция затворен за 10 дни

Трасето от пътя към Гърция през Кресненското дефиле, което Струма отнесе през уикенда, ще се ремонтира денонощно поне 10 дни, каза шефът на пътната агенция Божидар Йотов. Притеснени сме, сега едното платно го няма, има пукнатини и е възможно реката да подкопае още, каза Йотов.
Трети ден няма вест от изчезналия в Струма шофьор, който пропадна със самосвал. При укрепването в неделя асфалтът се отцепи и реката погълна Хюсеин Мисанков. Водолази още не могат да влязат в реката. "За последното денонощие нивото падна, но остава високо - поне 6-7 м", каза областният управител Валери Смиленов, който оглавява кризисния щаб.

„Новинар": Шефът на болницата в Горна Оряховица остава на поста си

Медиците от болницата в Горна Оряховица, заподозрени за убийството на недоносеното бебе, поискаха да чуят записите от специалните разузнавателни средства. Те мотивираха искането си с факта, че прокурорите прочели стенограмите от разговорите артистично и така не се добивало представа за реалната обстановка при случая. Миналата седмица прокуратурата във Велико Търново огласи записите на телефонните разговори между шефа на болницата д-р Миролюб Кожухаров и друг мъж.

Според СРС-тата новороденото е било живо в продължение на 24 часа, а лекарите са търсили начини как да го обявят за мъртво. Според шефа на болницата Миролюб Кожухаров плодът не е бил жив, а само е имал конвулсии и затова е мърдал. Появиха се и съмнения, че ехографската снимка, направена веднага след приемането на момичето, е неистинска и не се отнася за тази майка и това бебе. Действително на снимката няма дата, потвърдиха лекарите, но с уточнението, че вероятно лекарят е скъсал документа при принтирането му.


„Стандарт": Акробати обраха трезор на ДСК

Ловки крадци акробати разбиха трезор на ДСК в столичния квартал "Младост" навръх празника на банкерите - 6 декември. Сигналът за удара бе подаден малко преди осем сутринта от служители в трезора. По първоначална информация бандитите се спуснали с въжета от покрива, през вентилационната шахта на козирката на блока, заглушили СОТ алармата и отмъкнали съдържанието от половината каси. "Най-вероятно трезорът е бил разбит и ограбен през почивните дни", обясниха за "Стандарт" от столичната полиция.

„Сега": Глобите за автомобил без винетка скачат тройно

Тройно по-високи глоби ще плащат шофьорите, които карат без винетки или ползват нередовни или фалшиви стикери. Това предвиждат поредните промени в Закона за движение по пътищата, които в момента минават на съгласуване в МС, съобщи вчера Божидар Йотов, шеф на Агенция "Пътна инфраструктура" (АПИ). Така санкцията за водачите на ТИР-ове ще скочи от 1000 на 3000 лв., а нередовните шофьори на леки коли ще трябва да плащат по 300 лв. вместо сегашните 100 лв.

Източник: news.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Случаен виц

Последни новини