Най-добрият град за туризъм

Флоренция е призната за най-добрия град за туризъм в Европа. Читателите на списанието Conde Nast Traveler го отличиха с приза Readers Choice Awards за 2010 г., като едновременно с това съставиха свой рейтинг за най-добрите градове за туризъм на Стария континент, предаде РИА Новости. Второто място в класацията зае Рим, а третото - Барселона, пише Монитор.

Сан Франциско стана победител сред американските градове, следван от Чарлстън и Санта Фе.

За най-добрия азиатски град е посочен Банкок, второ място е отредено също за тайландска дестинация – Чиангмай. Почетното трето място е за японския Киото. Два канадски града Ванкувър и Квебек – заемат първите две места в номинациите "Най-добрият град в страните от Новия свят". В десетката е и Торонто.

На-добрият хотел в Северна Европа за 2010 година е будапещенският Four Seasons Gresham Palace. На Острова за най-добър хотел е признат Milestone Hotel в Лондон. Доминиканският бутиков хотел Peninsula House в Las Terrenas пък е най-добрият на Карибите. 21c Museum Hotel в Луизсвил държи първото място сред хотелите в САЩ, а дубаайският Park Hyatt е първи в Близкия изток.

Лидер сред авиокомпаниите според класацията на туристите е Singapore Airlines.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини