Всяка трета контрабандна цигара – отровна. Преглед на националния печат

„Стандарт": Съпруга предаде убиеца от Костенец

Жена издаде съпруга си убиец. 58-годишният Атанас Стоянов, който разстреля бизнесмен преди броени дни, бе задържан вчера около 8 часа сутринта. Белезниците щракнаха на ръцете му, след като законната му половинка Веселка изпя на полицаите къде се крие благоверният й. Стоянов се покри от полиция, барети и жандармерия в продължение на 3 денонощия, след като в сряда около 22 ч застреля с 4 куршума строителния предприемач Стефан Матрачийски. Бившият военен Стоянов, който се придвижва трудно след операция на ставите, вчера около 7 ч почукал на вратата на отдалечена къща на своя роднина. 62-годишната баба Динка го приютила. След това тръгнала към дома на Стоянов, който е на около 500 метра.


„Стандарт": Железни доказателства за "Наглите"

По "Наглите" очакваме съдът по най-бърз начин да се запознае с делото и да насрочим съдебно заседание. Смятам, че колегите доста са се постарали и са положили максимални усилия, за да сме убедителни в това тежко и интересно дело. Това каза пред БНР Маргарита Немска, говорител на Софийската градска прокуратура. По повод хаоса, забъркан от прокуратурата по делото срещу бившия съветник в ДАНС Алексей Петров, Маргарита Немска заяви, че "стана известно объркване".

„Новинар": 30% от контрабандните цигари били чиста отрова

30 процента от контрабандните цигари у нас са чиста отрова. Това съобщи вчера Петко Атанасов от ВМРО-НИЕ. Той информира, че 4 вида от тези тютюневи изделия са тествани в лаборатория в Пловдив. Анализът показал, че вредното им съдържание надвишавало значително нормите.
Никотинът бил 1.8 пъти над установените норми, а въглеродният оксид над 2 пъти повече. В цигарите имало и високо съдържание на целулоза. Това според Атанасов означава, че те са смъртоносни и токсични.

„24 Часа": Земетресение разлюля Тополовград

Земетресение с магнитуд 2.7 по скалата на Рихтер е регистрирано в 20:54 часа тази вечер, предаде БНР .
Трусът е регистриран на 270 км югоизточно от София, 54 километра югоизточно от Стара Загора, 25 километра източно от Раднево и 17 км северозападно от Тополовград. Дълбочината е 2 км, показва сайтът на Европейски средиземноморски сеизмологичен център.
Няма данни за разрушения.
Последното засега по-силно земетресение в страната бе регистрирано по-рано този месец в София. Магнитудът му бе 3.6 по Рихтер.

„Дума": Едно на 10 деца нощува в интернет

Всяко 10-о българско дете във ваканция сърфира в глобалната мрежа по цели нощи. Близо 2/3 от децата пращат своя снимка или видео веднага, щом се запознаят с някого в интернет, а около 45% отиват на среща на живо с "познат" от интернет.
Подобно е поведението на връстниците им от цяла Европа, което е предпоставка за разрастване на престъпления спрямо деца и разпространение на детска порнография. Очаква се до 3 седмици в Комисията по правосъдие и граждански свободи на Европарламента да започне разглеждането на нова директива, свързана с борбата срещу сексуалната експлоатация, сексуалното насилие, трафика на деца, скланяне на деца към сексуални действия в рамките на ЕС. Ще се търси наказателна отговорност и на граждани извън страните от ЕС, които извършват подобни престъпления. Нарочен раздел от документа е посветен на защита на жертвите, като идеята е тя да бъде безплатна.

Източник: news.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Случаен виц

Последни новини