Най-бързият хеликоптер - Sikorsky X2

Copyright Sikorsky

В изпитателен полет в Уест Палм Бийч, Флорида хеликоптерът на Сикорски X2 TECHNOLOGY™ постигна скорост от 250 възела (463 километра в час) реална въздушна скорост при хоризонтален полет. С това събитие Sikorski, която е дъщерно дружество на United Technologies постигнa една от повратните точки в иновационния си план.

The speed, reached during a 1.1-hour flight, is an unofficial speed record for a helicopter.Скоростта, постигнатa по време на 1,1-часов полет, е неофициален рекорд за скорост за един хеликоптер. По време на полета е била достигната непостижимата досега скорост 260 възела.

Сикорски са горди с напредъка в новаторската технология. Постигането на 250 възела е повратен момент, цел, с която е стартирала разработката. Сега от фирмата се вълнуват как клиентите ще използват тази вълнуваща възможност.” Това е вълнуващо да си представя как нашите клиенти ще използват тази възможност. "

В X2 са съчетани интегриран набор от технологии. Разработката има за цел да покаже, че един хеликоптер може да вози комфортно при 250 възела и при това да има такива желани възможности на хеликоптерите, като да са отлични при ниски скорости, вертикално излитане, за обработка при висене, безпроблемно и лесно да преминават към висока скорост.

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини