Трикольор на салама от месо. Вестниците в събота

„Новинар": Ахмед Доган отива на съд

Лидерът на ДПС Ахмед Доган отива на съд. Това стана възможно, след като депутатите от комисията за борба с корупцията решиха, че има конфликт на интереси в това, че Доган е взел над 1,950 млн. лв. хонорар по проекта "Цанков камък". Случаят отива за разглеждане във Върховния административен съд. Решението бе подкрепено от депутатите Димо Гяуров (Синята коалиция), Николай Коцев (ГЕРБ) и Валентин Николов ("Атака"). Само Камен Костадинов от ДПС гласува "против", като преди това се опита да убеди колегите си да отложат точката за есента, както и че лидерът му е невинен. Според него няма конфликт на интереси, защото Доган е получил хонорара, преди законът за конфликт на интереси да бъде приет.

„Труд": "Атака" се помири с БНР

Волен Сидеров "Атака" няма да атакува националното радио." С тези думи вчера следобед шефът на БНР Валери Тодоров обяви помирението на медията с партията на Волен Сидеров на нарочна съвместна пресконференция.
Скандалът между партията и медията се разрази преди дни, когато в предаване Сидеров обвини журналистката Диана Янкулова в пристрастност, тъй като сравнила случая "Кърджали" със сблъсъка между полицаи и атакисти през 2008 г. в столицата. Той обявил, че е крайно време радиото да се прочисти от насложените през годините кадри на БСП и ДПС. Работещите в БНР излязоха с декларация срещу заплахите.

„24 Часа": Осигуровките ще растат според БВП

Осигуровките най-вероятно ще се вържат с растежа на брутния вътрешен продукт (БВП) догодина, съобщи социалният министър Тотю Младенов.
Когато икономиката е във възход, вноските ще се вдигат, докато стагнацията продължава, няма да има промени. Вариантът ново сваляне на осигуровките е изключен заради опасността от финансова дестабилизация на пенсионната система, каза той.
Очаква се предложението да се приеме от социалните партньори, защото удовлетворява и работодателите, които са за замразяване на вноските, и синдикатите, които държат те да се вдигнат незабавно.
То обаче няма да бъде записано в ремонтирания осигурителен кодекс, който в сряда се внася в Министерския съвет, а в Закона за бюджета на държавното обществено осигуряване през септември.

„Стандарт": Трикольор на салама от месо

Трикольор върху етикета ще отличава истинските колбаси от месо. Логото на саламите и кебапчетата "Стара планина", които ще се правят по държавна рецепта, вероятно ще е във формата на планина с цветовете на националното ни знаме, научи "Стандарт". Отличителния знак за качествен продукт ще бъде изработен от Асоциацията на месопреработвателите. Той ще бъде готов до седмица-две, твърди шефът на Националната ветеринарномедицинска служба Йордан Войнов. Председателят на Асоциацията на месопреработвателите Кирил Вътев обаче смята, че срокът може да е по-дълъг. Причината е, че производителите държат да бъде изработен качествен и жив знак, който да значи нещо за потребителя, а не рисунка, която всяко хлапе в детската градина може да направи. Дори да се забави малко, няма да има проблем, защото производството по държавна рецепта няма да започне веднага. Засега е подготвена само теорията за производството, тепърва предстои вкарването й в практиката, обясни Вътев

"Дума": Напусна ни Стефка Съботинова

На 80-годишна възраст си отиде българската народна певица Стефка Съботинова. Дълги години тя беше хористка и солистка на ансамбъл "Филип Кутев". В началото на 70-те години постъпва в Ансамбъла за народни песни на Българската телевизия и радио, по късно пее в "Мистерията на българските гласове". Съботинова е единствената певица със солови изпълнения в първия албум на Марсел Селие "Мистерията на българските гласове". В него са включени песните "Притури се планината" и "Мър, Станке ле". Още тогава "Притури се планината" е използвана като част от филмовата музика в световните продукции "Исус от Монреал" и "Лионците".
Стефка Съботинова е родена на 2 април 1930 г. в село Розов кладенец, Старозагорско. През юни 2010 г. бе удостоена с най-голямото българско отличие - орден "Стара планина" I степен.

Източник: news.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини