Анимационни пуканки отвяха Едуард и Бела в американския боксофис

Комедията "Аз, проклетникът" (Despicable me) изненадващо оглави американския боксофис, доказвайки за пореден път, че анимационнният жанр е сред най-предпочитаните от киноманите в САЩ.

Предложението на Universal регистрира 60, 1 милиона долара приходи в дебютния си уикенд, с което измести от челната позиция новото продължение на фентъзи сагата "Здрач: Затъмнение" (The Twilight Saga: Eclipse).

Близо две седмици след премиерата си обаче, любовната история на Едуард и Бела върви по план, като вече е спечелила 237 милиона при 68, вложени за реализацията й. От световните екрани филмът е събрал почти още толкова, с което общата цифра набъбва до 456 млн. Така лентата подобрява финансовото постижение на оригинала и се доближава до крайния резултат, фиксиран от продължението - New Moon (709 млн.).

Ново заглавие имаме и на третата позиция - това е римейкът на култовия "Хищникът" от 80-те, в който се вихреше Арнолд Шварценегер - "Хищници". Тук обаче режисьорът Нимрод Антал е решил да заложи на доста по-различен актьорски състав и е поверил главната роля на носителя на Оскар Ейдриън Броуди, който сме свикнали да виждаме предимно в драматично амплоа. Партнират му Тофър Грейс, Дани Трейо, Лорънс Фишбърн, Алис Брага и др. Не е за изпускане и фактът, че продуцент на лентата, регистрирала 25,3 млн. в дебюта си, е самият Робърт Родригес.

С едно място отстъпва друг франчайз - " "Играта на играчките 3" с 22 млн., а петте най-гледани филми в САЩ завършва новата лента на най-успешния индийски режисьор в Холивуд М.Найт Шаямалан - The Last Airbender (17,1 млн.), загубила три позиции спрямо предходното издание.


Следва ексцентричната комедия "Дърти хлапета" с 16,4 млн. и впечатляващите 111, 3 млн. до момента от екраните в САЩ. В новото заглавие на Sony/Columbia e събран "каймакът" от звезди в комедийния жанр в последните години - Адам Сандлър, Кевин Джеймс, Крис Рок, Роб Шнайдър, Дейвид Спейд, в компанията на горещите Салма Хайек и Мария Бело, което вероятно обяснява и интереса на средностатистическия американски зрител към филма.

На седмо място е екшън комедията "Истинска измама" , събираща за втори пореден път пред екран тандема "Том Круз - Камерън Диас" след "Ванила Скай" от 2001 г. Тя е спечелила 7,8 млн. през почивните дни, но общата сума, която възлиза на 61, 9 млн., едва ли задоволява създателите на филма, след като само бюджетът му е близо два пъти повече - 117 млн.

С две места пада римейкът на хитовото заглавие от 80-те - The Karate Kid (5, 7 млн.). Лентата на режисьора Харалд Зуорт впечатлява с брилянтното изпълнение на сина на Уил Смит и Джейда Пинкет - Джейдън в главната роля, както и с една от малкото драматични роли в кариерата на азиатската супер звезда Джеки Чан. На предпоследната позиция в класацията е друго предложение в екшън жанра - The A Team (1,8 млн).

Филмът разказва за група ветерани от Иран, които се опитват да изчистят името си, след като са несправедливо обвинени в редица престъпления. В каста личат имената на Лиъм Нийсън, Брадли Купър и Джесика Бийл, а режисурата е дело на Джо Карнахан.

Новото издание на боксофиса завършва нискобюджетната забавна романтична комедия Cyrus с 1,3 млн. долара печалба през уикенда. Тя е дело на братята Джей и Марк Дюплас и разказва за наскоро разведен мъж, който среща жената на мечтите си, но след това среща и ... сина й. В каста можем да откроим Мариса Томей, Джона Хил и Катрин Кийнър, а е любопитно, че филмът е реализиран със скромния бюджет от 7 млн. долара.

Източник: avtora.com

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини