Двоен атентат в Уганда

Два взрива избухнаха в столицата на Уганда в неделя вечерта.

Американски гражданин е сред загиналите при двойния атентат в столицата на Уганда, Кампала, жертвите от който достигнаха 64 души, предаде АФП.

При двете бомбени експлозии са загинали най-малко 64 души, а ранените са около 65, съобщиха от полицията в страната.

В същото време американското посолство в Кампала съобщи, че един от загиналите е американски гражданин. До момента посолството не е дало повече информация.

Африканският съюз осъди двойния атентат в столицата на Уганда, който причини смъртта на 64 души в два ресторанта по време на излъчването на финала на Световния футболен шампионат.

Съюзът окачестви атентатите като "терористичен акт" и осъди нападението срещу африканска страна, която се е "ангажирала активно с подкрепата на целите на Африканския съюз", се казва в изявление на комисаря на съюза за мира и сигурността.

Американският президент Барак Обама пък определи взривовете в двата ресторанта в столицата на Уганда като "жалки и страхливи".

"Президентът е дълбоко опечален от загубата на живот в резултат на тези жалки и страхливи нападения, и изказва своите съболезнования на народа на Уганда и близките на убитите и ранените", съобщи говорителят на Съвета за национална сигурност Майк Хамър.

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини