"Ислямска държава" заплаши с атентат четвъртфиналите в Шампионската лига

Терористичната организация "Ислямска държава в Ирак и Леванта" отправи заплаха за атентат към четирите стадиона, на които ще се проведат първите четвъртфинални мачове от сезона в Шампионската лига. Два от двубоите са днес, а останалите два - утре.

Информацията идва от фондацията "Ал Азаим", която е медиен инструмент на ИДИЛ, когато става дума за разпространение на подобни съобщения и закани. Там бе публикуван колаж, на които са написани имената на стадионите домакини - "Парк де Пренс", "Сантиаго Бернабеу", "Метрополитано" и "Емиратс", както и ясно послание, гласящо "Да убием всички".

Заплахата идва съвсем скоро след последната терористична атака, за която "Ислямска държава" пое отговорност - тази в Москва на 22 март, когато 143 души загинаха, а около 200 други бяха ранени.

В края на миналия месец друга медия, свързана с ИДИЛ, призова към насилие - тогава ставаше дума за дербито между Байерн (Мюнхен) и Борусия (Дортмунд) в Бундеслигата.

Местната власт в Мадрид веднага взе под внимание случващото се, като двата четвъртфинала, съответно Реал (Мадрид) - Манчестър Сити днес и Атлетико (Мадрид) - Борусия (Дортмунд) утре, ще преминат под засилени мерки за сигурност.

Те бяха обявени за високорискови и на тях ще присъстват допълнително повече от 3000 охранители, разпределени на двата стадиона в испанската столица днес и утре.

В Мадрид очакват инвазия на гостуващи фенове, като общата бройка на фенове на двата тима на стадионите ще варира между 8000 и 10 000, а още доста от тях ще бъдат и по улиците на града, макар да нямат билети.

Източник: corner.dir.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини