МВР удари наркопласьорите в столицата

Цяла нощ продължава специализираната полицейска операция срещу наркоразпространението в столицата. В рамките на операцията бяха задържани петима души, съпричастни с групата. При обиски в кварталите "Лагера" и Малинова долина бяха заловени 900 гр. марихуана и 1 кг. амфетамини.

Обиските и претърсванията са в рамките на няколко столични квартала и села около град Своге.

"При обиск на криминално проявен в квартал "Лагера" на адрес на улица "Иван Евстатиев Гешов" са задържани 1 кг. амфетамини и 400 гр. марихуана. Установена е група от 5 души, които са се занимавали с наркоразпространение." – заяви министър Цветанов.

Министърът уточни, че операцията и обиските в София продължават.

Тази сутрин ще има повече информация за операцията, уточни министърът на вътрешните работи.

При полицейска операция "Измамници" пък, проведена на територията на София и гр. Левски, задържаха организирана група за множество телефонни измами. В ареста са петимата членове и помагач.

Двама души задържа полицията в Пловдив по сигнал за участие в организирана престъпна група за създаване на порно филми с участие на момчета, съобщи директорът на Областната дирекция на МВР в Пловдив комисар Тодор Чонов. Единият от двамата е чужд гражданин. Иззета е цялата техника – компютърни конфигурации и техника, като ще бъдат назначени експертизи.

Криминално проявен скочи от втория етаж в столицата при опит да осуети полицейско задържане.

Става въпрос за полицейска операция за предотвратяване на изготвянето на фалшиви документи за самоличност. При отиването на адреса за задържане на лицето, и при по-лекото отношение към предстоящите за задържане лица, Метин Ахмед прескача през втория етаж в опит да осуети задържането. Впоследствие бе задържан, каза министър Цветан Цветанов.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини