България ще е домакин на Европейската купа по зимни хвърляния през 2011

Съветът на Европейската атлетика (ЕА) избра единодушно на своето 124-о заседание България за домакин на Европейската купа по зимни хвърляния през 2011 г., съобщиха от Българската федерация по лека атлетика.

Ръководителите на атлетиката на Стария континент заседават от петък в Бранжен (Швейцария), а страната ни е представена от президента на БФЛА Добромир Карамаринов, който е и член на Съвета на ЕА.

Конкурент на страната ни за шампионата догодина бе Израел чрез Тел Авив. Така догодина на 19 и 20 март в София ще се събере елита на хвърлянията. Състезанията ще се проведат на базата на Националната спортна академия.

"Това е поредното признание за организационните възможности на Българската федерация по лека атлетика, на българската атлетика и на България като страна”, коментира Добромир Карамаринов. "Със спечелването на това голямо състезание България вече трайно присъства на картата на Европа, като един от най-добрите организатори на големи прояви в атлетиката."

През 2006 г. страната ни бе домакин на най-впечатляващата Календарна конференция на ЕА, а от 2007 до 2009г. организира по най-добрия начин много балкански игри и кросове. На 4 юли тази година Сапарева баня ще е домакин на Европейското първенство по планинско бягане. Каварна пък е кандидат за домакин на Световното по полумаратон през 2012 година.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини