Изборната активност за Европарламента е по-ниска отколкото за Народно събрание

5,91% е избирателната активност в община Първомай към 11 часа за членове на Европейския парламент. Малко по-висока е за Народно събрание – 6, 07%.

Изборният ден в Първомай и общината започна нормално. Служителите на МВР са поели охраната на всички секции. Припомняме, че в изборното помещение не се допускат въоръжени лица и такива, носещи предмети, опасни за живота и здравето на гражданите. Забранява се ползването на мобилни телефони, фотоапарати или друга възпроизвеждаща техника с цел заснемане на начина на гласуване. Полицейските служители се намесват за възстановяване на реда, когато това е необходимо и има съответно решение на избирателната комисия.

Гражданите могат да подават сигнали, свързани с нарушения, които възпрепятстват нормалното протичане на изборния процес и са съотносими към действията на МВР, на денонощната телефонна линия на министерството 02 90 112 98 и имейл izbori@mvr.bg, както и на открития в пловдивската дирекция телефон 032 932 248.

Създадена е организация и звената на Дирекция "Български документи за самоличност“ ще работят в днешния ден от 8.30 до 19 часа. Те ще издават удостоверения (за изгубени/откраднати/повредени/унищожени лични карти и документи с изтекъл срок) с оглед на упражняване на избирателните права на гражданитe

Parvomai.NET

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Последни новини