Акция за скорост в Хасковско до края на седмицата

Полицейската операция „Скорост“ стартира в Хасковска област, съобщиха от Областната дирекция на МВР. Тя ще продължи до 21 април.

Операцията е включена в календара на Европейската мрежа на службите на Пътна полиция - Roadpol, и аналогични действия има във всички страни - членки на организацията.

Точките за контрол са съобразени по време и място с интензивността на движението и наличието на предпоставки за шофиране с превишена скорост. Приоритетно ще бъдат обхванати местата и участъците с концентрация на ПТП, настъпили най-често поради несъобразена скорост.

От 00:00 до 23.59 часа на 19 април ще се проведе „24-часов маратон - Скорост“.

Пътните полицаи ще използват всички налични технически средства за контрол на скоростта както в светлата, така и в тъмната част на денонощието. При установяване на случаи на агресивно шофиране в хода на акцията, водачите ще бъдат своевременно извеждани от движението и спрямо тях ще бъде взето отношение на място.

Превишената скорост е една от основните причини за тежки катастрофи с жертви и ранени. По данни на сектор „Пътна полиция“ за първото тримесечие на годината заради превишена или несъобразена скорост са станали 31 катастрофи с материални щети и 15 тежки пътнотранспортни произшествия с 2 жертви и 15 ранени.

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Лу
    Лудия Макс
    3 -1
    10:50, 17 апр 2024
    Не само в областта акцията е също и в съседни области.
Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини