След 22 г. заедно и две деца: Коци намушка Деси 6 пъти, а след това се обеси

42-годишната Десислава Маринова от Червен бряг е убита с 6 удара с нож във врата, в мишницата и в гърба, съобщиха от Окръжната прокуратура в Плевен. 

Тялото на жената бе открито в къщата на родителите й рано тази сутрин. Сигналът е подаден на тел. 112 в 6.57 часа. Малко по-късно в друга къща в града е открито тялото на 57-годишния Коци К. - съпруг на убитата. 

В началния етап на разследването е установено, че Десислава и Коци заживели заедно през 2002 година, като от около 20 години живеели в Испания. През 2016 година те сключили граждански брак. Към края на 2023 година Десислава се завърнала в България, заедно с двете им деца. Жената два пъти подавала молби за развод до Районния съд, които впоследствие оттегляла.

В началото на 2024 година 42-годишната Деси подала молба до районния съд за издаване на заповед за защита от домашно насилие. Малко по-късно тя оттеглила молбата, като издадената заповед за незабавна защита била обезсилена и делото било прекратено.

До днес съпрузите, заедно с двете им деца, живеели в къща, стопанисвана и обитавана от родителите на Десислава.

Тази сутрин майката на жертвата намерила тялото ѝ в семейната спалня. При извършения оглед по тялото са констатирани шест прободни рани във врата, в мишницата и в гърба. В същата стая, където е открит трупът на Десислава, е намерен и нож, с който според първоначалната версия се предполага, че е извършено престъплението.

По-късно е намерено тялото на самообесилия се Коци К. в къща, която той бил закупил преди месеци.

По делото се проверяват различни версии относно мотивите, условията и способите и средствата за извършване на деянията, като предстои да се извършат допълнителни огледи на местопроизшествие, разпити на свидетели, да се назначат експертизи и да се съберат и други доказателства за установяване на причините, довели до извършеното престъпление.

Действията по разследването продължава под ръководството на Окръжна прокуратура-Плевен от разследващ полицай от ОД на МВР-Плевен.

Източник: dir.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини