Еврошамар за заменките на Сергей, царя и Доган. Преглед на националния печат

„Труд": Еврошамар за заменките на Сергей, царя и Доган

Брюксел може да ни глоби с 55 млн. евро заради заменките на гори. Ако предназначението на терените е било променено в строителни, санкцията може да скочи до 126 млн. евро.
Правителството е получило във вторник писмо с питане дали заменките са държавна помощ. То е следствие от жалба от неправителствени организации, съобщи премиерът Бойко Борисов вчера. "До 20 дни трябва да отговорим. Няма да се опитвам да доказвам, че няма държавна помощ, защото всички знаем как царят, Станишев и Доган си раздадоха горите", заяви премиерът. "Всички българи ще плащаме за техните далавери", каза Борисов и заяви, че трябва да се търси наказателна отговорност за заменките, тъй като са придобити имоти по престъпен начин.

„Стандарт": Брюксел писа 6 на Кристалина

Брюксел каза "да" на Кристалина Георгиева. Вицепрезидентката на Световната банка спечели за три часа Европарламента. Българката отговаряше конкретно и аргументирано на английски език, често се усмихваше и шегуваше, а в заключение обеща на евродепутатите да научи френски. Буквално за броени минути координаторите на политическите групи в Комисията по развитие одобриха Георгиева за еврокомисар. Дамата получи аплодисменти от евродепутати от всички политически сили за блестящото си представяне. След края на изслушването кандидатурата й не била подложена на специално обсъждане, тъй като не били изразени никакви резерви, съобщиха световните агенции.

„Дума": Сидеров задържан на летището във Франкфурт

Депутатът и лидер на "Атака" и народен представител Волен Сидеров е бил задържан на летището във Франкфурт за непристойно поведение, съобщи БНР. След като е показал дипломатическия си паспорт е бил освободен.

„Стандарт": Руска прокоба над Павлови

Руска прокоба над рода на Илия Павлов взе още две жертви. Рускинята Наталия застреля сестрата на бизнесмена Славка и сина й Пол в къщата им в градчето Дейл Сити, щата Вирджиния. Съпругът Филип Николов и приятелят му Кирил Стойков открили телата, проснати в хола. На 7 март преди 7 г. с куршум в сърцето бе повален основателят на "Мултигруп" Илия Павлов. Основната версия бе за руски килър. 5 месеца по-късно куршум покоси и Филип Найденов-Фатик. Той бе осиновен и отгледан от бащата на Илия - Павел Найденов. Корените на семейството са белогвардейски и прокобата тегне от няколко поколения, твърдят познати на фамилията. Ревност е основната версия, по която работи американската полиция. Наталия е съпруга на първия мъж на Славка - етиопеца Лестър Уилсън. Той и Славка запазили прекрасни отношения заради сина Пол, а Наталия болезнено ревнувала.

„Дума": Протестиращи: Проклети да са, ако разрешат храните-мутанти

"Проклети до девето коляно да са тези депутати, които разрешат генномодифицираните организми у нас, въпреки че, ако ги пуснат тук - девето коляно просто няма да имат. Бог да ги убие!". С тази реплика един от протестиращите срещу ГМО пред парламента вчера разпалено обясняваше на медиите защо е излязъл в студа на жълтите павета. Около 200 души пред Народното събрание изразиха своя гняв и протест срещу готвените промени в закона за ГМО, които според тях ще позволят на масовото навлизане на организми-мутанти у нас. С плакати "ГМО - вън от България", "Не на генно-изродените култури" и викове "Предатели", "Оставка и затвор - вие сте позор" протестиращите близо час и половина не спряха да викат пред главния ход на парламента.

Източник: news.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини