Втори коктейл "Молотов" по офис на СКАТ

Офисът на телевизия СКАТ във Варна е бил атакуван тази нощ с коктейл „Молотов".

Това съобщи изпълнителният директор на телевизията Валери Симеонов, цитиран от БиТиВи.

Инцидентът се случва ден след като офисът на телевизията в Бургас беше атакуван по аналогичен начин.

Събудиха ме тази нощ в 2,30 ч., за да ми кажат, че пак е имало нападение, заяви шефът на СКАТ.

По думите на Симеонов няма нанесени сериозни щети по офиса във Варна, обгоряла е само входната врата на помещението. Полицията вече е извършила оглед на мястото.

Симеонов за пореден път заяви, че телевизията е обект на многократни заплахи.

Той добави, че журналистите на СКАТ работят под голям стрес и отбеляза, че нерядко, когато биват изпращани на по-рискови събития, ги придружава въоръжена охрана.

Искам да благодаря на всички тези момчета и момичета, които полагат толкова усилия залагат нерви и понякога здравето си за професията журналист, посочи директорът на телевизията.

На въпрос дали подозира някой за последните атаки по офиси на СКАТ, Валери Сименов заяви: Прекалено много биха могли да бъдат поръчителите. За щастие изпълнението и на двата случая беше доста нескопосано.

Той категорично отхвърли твърдението, че двете нападения над офиси на телевизията са рекламна стратегия.

Попитан дали в работата си като управител на медия е търсил съдействието на полицията за разкриването на различни престъпни схеми, по чието разплитане са участвали журналисти, той отговори:

Безсмислено е да тръгна по пътеката на обяснение с някой, назначен по политически причини. Не тая голямата увереност в действията на правораздавателните органи в България, включително полицията.

Помолен за коментар за „скъсването" си с „Атака" и с нейния лидер Волен Сидеров, шефът на СКАТ посочи, че основната причина за влошаването на отношенията им е променената политика на националистите.

По думите му „Атака" е била една партия, която е имала принципи и желязна програма. Един ден тези принципи бяха хвърлени в коша, заяви Симеонов.

Той не подкрепи изцяло твърдението, че главният повод за споровете със Сидеров е прекалено голямата подкрепа на „Атака" към политиката на ГЕРБ.

Въпреки това директорът на телевизията изтъкна, че „Атака" гласува всичко, което Бойко Борисов нареди. Според Симеонов в момента ръководството на партията е най-ревностният защитник на ГЕРБ, по-голям дори от самите представители на ГЕРБ.

Източник: news.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини