СДС : Доган наистина е разпределял порциите в държавата. Преглед на националния печат

"Дневник": СДС : Доган наистина е разпределял порциите в държавата

Лидерът на СДС  Мартин Димитров вчера показа пред журналисти писмо от кмета на община Гърмен Ахмед Башев до Ахмед Доган с копие до министъра на екологията, молещо да бъдат отпуснати 1 млн. 633 хил. лв. за водопровод в с. Рибново.  Това стана на пресконференция, свикана, за да покаже как лидерът на ДПС е използвал влиянието си, за да разпределя пари при управлението на тройната коалиция.

"Фактът, че първият адресат на писмото не е министърът, а партийният лидер на кмета, показва, че Доган е бил прав, когато твърдеше, че той разпределя порциите в държавата", коментира Мартин Димитров. Докато други села чакали с години пари за водопровод, на Рибново средствата били веднага преведени.

"24 часа": 300 хил. лв. прахосани от "Земеделие" за стратегия

Безсмислен договор за 300 хил. лв. е сключен от фонд "Земеделие" през ноември 2008 г. за стратегия за управление на човешките ресурси. Той е даден на прокуратурата заедно с целия доклад на Сметната палата.

Управлението на персонала си е работа на самия фонд, абсурдно е външна фирма да ги съветва, твърдят одиторите. Договорът е за 261 320 лв. без ДДС и е с "Консорциум УИГ и партньори". Авансово са платени 52 264 лв. без ДДС. Контрактът става факт на 26 ноември 2008 г., а дружеството е регистрирано по-късно - на 16 декември 2008 г.

"Стандарт": Борисов: Сергей ще светне на детектора

Ако Сергей Станишев седне на детектора на лъжата, той ще светне целият. Така премиерът Бойко Борисов отвърна на искането на предшественика си Сергей Станишев да се подложи на пирографа. Повод за задочната словесна схватка между Генерала и соцлидера станаха обвиненията за крито от предишната управа на екоминистерството писмо от Европейската комисия.
Борисов размаха пръст и на подкрепящите кабинета му СДС и ДСБ. Всеки да си знае мястото или още веднага - на избори, отсече премиерът по повод информациите, че сините са част от сценарий за дестабилизиране на държавата. Именно след техните настоявания беше "замразено" назначението на готвения за трети вицепремиер Илиян Михов. Икономическият съветник на Борисов - Кольо Парамов, пък хвърли оставка само седмица след постъпването си на "Дондуков" 1 заради неспирните атаки на хората на Димитров и Костов.

"Сега": Първи арест на полицай за чадър над "Наглите"

Полицията задържа вчера служителя на "Криминална полиция" Йордан Костов за връзки с похитителите от "Наглите".

"Той е отговарял и обслужвал места за лишаване от свобода и смятаме, че там е изградена една добра корупционна схема за подпомагане и възможност за по-облекчен режим на част от хората, които бяха задържани по "Наглите" и които са имали присъди в затвора", обяви вътрешният министър Цветан Цветанов. В края на декември той заяви, че един от петимата задържани при втората акция срещу похитителите - Павел Петков-Павката, е бил пускан от затвора, за да си ремонтира вилата. През това време той дори пазел жертви на бандата в съседна къща, наета от групата. Арестът на Костов е първият, след като Цветанов обяви преди месец, че има данни за петима негови подчинени на "средно ръководно ниво", замесени с дейността на "Наглите".

"Новинар": БАН иска оставката на образователния министър

БАН поиска оставката на образователния министър Сергей Игнатов, защото "дезинформирал и подвел българската общественост". За това се настоява в писмо на общото събрание на академията. Като повод за оставката учените изтъкват интервю на министъра в медиите от януари, че институтите на БАН трябва да станат част от университетското пространство. Според становището на учените Игнатов е ходил на среща в Цюрих, където е обсъждал плановете за наука и образование в ЕС.

"Монитор": Кинезитерапевти менте трошат кости на пациенти

Кинезитерапевти и рехабилитатори менте мачкат пациентите напосоки и им докарват трайни увреждания. Вече има оплаквания и за разместени стави от хора, които се занимават с лечебен масаж, без да имат понятие как се прави той, алармираха от Асоциацията на кинезитерапевтите и рехабилитаторите.

Тези хора изкарват 3-месечни курсове и започват веднага работа в СПА центрове и студиа, тъй като има голямо търсене на специалисти от този бранш, обясни за "Монитор" Бойка Павлова, която е главен рехабилитатор в клиниката по физиотерапия и рехабилитация във Военномедицинска академия.

Източник: news.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Случаен виц

Последни новини