Бардът Димитър Христов пя свои стихове пред първомайска публика

    Поетът с китара Димитър Христов прочете и пя свои стихове пред Първомайска публика. Макар и не много на брой зрителите във фоайето на читалището имаха възможността да се запознаят с най-новото от творчеството на Димитър Христов. По негови стихове са създадени песни, изпълнявани от Лили Иванова, Михаил Белчев, Маргарита Хранова, Асен Масларски, група „Точка БГ”. Самият той е изнесъл множество рецитали и концерти.

    Димитър Христов е носител и на литературната награда на името на Слав Хр. Караславов. Прозвучаха негови авторски песни от компактдиска му „Сърдечен ритъм”, както и стихове от книгата му „Спасяване на красотата”.

    Димитър Христов представи и творчеството на своята дъщеря. Малката Оксана, още 6-годишна, е продиктувала свои истории, които  родителите събират в сборника „Тимо и Гълъбицата“. Оксана също присъстваше на събитието.

    Бардът сподели и мечтата си неговото стихотворение „Молитва за България“ да бъде превърнато в съвременен химн на родината ни.

    В края на вечерта поетът получи цветя от организаторите – ОНЧ „Св.св. Кирил и Методий“ и Община Първомай, а след това и раздаде автографи на почитатели.

    Източник: Parvomai.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
    Последни новини