"Грийнс" се представи успешно на голямо изложение за плодове и зеленчуци в Мадрид

Първомайската фирма „Грийнс“ ООД, заедно с други членове на Българската асоциация на производителите на оранжерийна продукция се представи на най-голямото изложение за пресни плодове и зеленчуци – FRUIT ATTRACTION 2023 в Мадрид, Испания. На изключително цветен щанд те показаха произведени в Първомай български сорт свежи краставици. Колективното участие бе организирано от Българската асоциация на производителите на оранжерийна продукция (БАПОП), с подкрепата на Министерството на земеделието и Държавен фонд „Земеделие“.
„Връщаме се от Мадрид не само с множество договори и сделки, а и с най-новите знания и възможности за отглеждането,  добивите, търговията и предлагането на пресни плодове и зеленчуци. Това е най-ценното от участието ни, както и признанието на българската продукция от лидерите в индустрията“, каза Теодора Кръстева - изпълнителен директор на БАПОП.

Тя разказа още, че интерес към продукцията е имало от Литва, Латвия, Полша. Търговци на едро от Румъния също са търсели български зеленчуци. Предлагана е техника и оборудване от Испания и Италия. 
„Да обменяме опит с един от глобалните лидери в производството на пресни плодове и зеленчуци - Испания - бе много полезно за нас, особено за мерките за подкрепа, които се прилагат във водещите пазари“, посочи Теодора Кръстева.

Участието на българските производители е отразено от най-голямото аграрно издание „Хорти Дейли“, а оригинално опакованите български краставици на „Грийнс“  са били раздавани като сувенир заедно с традиционните химикалки.

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Последни новини