10 политически субекта са регистрирани за участие на изборите за кмет на общината

Изображение 1 от 2

    Основните политически играчи вече се регистрираха за участие в местните избори в община Първомай. 10 организации ще издигнат свои кандидати за кметове . 6 от тях са политически партии. Това са „Земеделски съюз Александър Стамболийски“, Движение за права и свободи“, „Българска социалдемокрация – Евролевица“,  ГЕРБ, „Възраждане“ и Национално движение за права и свободи. Всички те са заявили участие в надпреварата за кмет на общината и общински съветници. ДПС е регистрирало участие в битката за кметския стол във Воден, Езерово, Буково, Православен, Бяла река и Караджалово. А Евролевицата – в Татарево и Искра. Останалите партии ще посочат кандидат-кметове за всички населени места.

    До момента е регистрирано Политическо движение „Социалдемократи“, което ще участва в изборите за кмет на общината,  общински съветници  и кметове на Татарево и Искра.

    Две са местните коалиции. Едната е „БСП за България“ и включва „БСП за България“, Левицата, Български възход и Има такъв народ. Другата местна коалиция е „СДС и БЗНС за Първомай“ и е ясно кои ще са основните носители в нея. И двете местни коалиции ще имат свои кандидати за всички изборни места в общината.

    По споразумение и в Първомай коалицията на национално ниво „Продължаваме промяната – Демократична България“ ще се явят с общи кандидати.

    В Общинската избирателна комисия са регистрирани и 4 инициативни комитета за издигане на кандидат-кметове:  Радка Велева в село Крушево; Еленка Петрова -в село Градина, Тодор Налбантов -в село Искра и Петко Петков – в Татарево.

    Имената на всички  кандидати ще станат ясни по-късно . Регистрацията им започва от днес и ще продължи до 26 септември.

    Теодора Кирякова

    Източник: Parvomai.NET

    Facebook коментари

    Последни новини