Сезон на Южна Америка по VIASAT NATURE

Нека Viasat Nature ви отведе до сърцето на Пантанал в Бразилия, енигматичните Галапагоски острови и дивите територии на ягуари и маймуни капуцини, плавайте по водите на Амазонка. Присъединете се към едно незабравимо пътешествие с рубриката „Сезон на на Южна Америка“ - всяка неделя от 15:00 часа, още от 3 септември. 

На същия ден, час по-рано, е премиерата на „Гиганти“. Този сериал от пет епизода е воден от изследователя, полеви биолог и страстен природозащитник Дан О'Нийл, прекарал 10 години в Гвиана, известна още като Земята на гигантите. 

Заснет в продължение на пет години, филмът в две части „В търсене на снежни леопарди: Преследване на сенки“ проследява доминиращия мъжкар Карма и неговия харем от женски чрез приключенията, разочарованията и успеха на индийските ветерани режисьори на филми за дивата природа - Нареш и Раджеш Беди - и техния екип. От 23 септември в 14:30 часа.
 

Рубрика: Сезон на Южна Америка

Всяка неделя в 15:00 ч. от неделя 3 септември

Впуснете се в диво пътешествие през неопознатите чудеса на природното царство на Южна Америка; нека ви отведем до сърцето на Пантанал в Бразилия, енигматичните Галапагоски острови и дивите територии на ягуари и маймуни капуцини. Станете свидетели на неочакваната история за хипопотамите на Ескобар в Колумбия, потопете се в непокътнатата красота на Гвиана и открийте хипнотизиращите розови делфини, плъзгащи се във водите на Амазонка, могъщото дърво мунгуба и великолепните морски слонове на полуостров Валдес; присъединете се към нас за едно незабравимо пътешествие из завладяващата дива природа на Южна Америка.


Пантанал - природното чудо на Бразилия

Събота 3 септември в 15:00 ч. 
Брой епизоди: 1 x 60 мин.
Жанр: Документален/ научнопопулярен/ експедиции
Оригинално заглавие: Pantanal - Brazil's Natural Miracle
Година: 2021

„Пантанал" означава „блато" на португалски - простичко име за грандиозен регион, обхващащ най-големите влажни зони в света в самото сърце на Южна Америка. Това е убежище за ягуари, гигантски видри, хиацинтови ара, мравояди, дикобрази, броненосци, каймани и много други харизматични животни. Някои от тях са сериозно застрашени другаде, но защо се развиват толкова успешно тук? Този документален филм разкрива тяхната тайна, но също така ни напомня защо този природен рай отново е застрашен.
 

Гиганти

Премиера от неделя 3 септември в 14:05 ч.
Брой епизоди: 5 x 60 мин.
Жанр: Документален/ научнопопулярен/ експедиции
Оригинално заглавие: Giants
Година: 2023

Този сериал от пет епизода се ръководи от изследователя, полеви биолог и страстен природозащитник Дан О'Нийл. Дан е прекарал 10 години в Гвиана - известна още като Земята на гигантите - изследвайки нейната много разнообразна дива природа. Сега, завръщайки се в пустошта, Дан е по следите на най-големите живи образци от пет много различни и много големи животни, като във всеки епизод търси отговори. Какво е необходимо, за да станат - и да оцелеят - като гиганти в миналото или в настоящето, как си приличат или се различават днешните големи животни от праисторическите, как околната среда е позволила на тези гиганти да станат свръхголеми, какви са техните слабости и какво е бъдещето им?
 

В търсене на снежни леопарди: Преследване на сенки

Премиера от събота 23 септември в 14:30 ч.
Брой епизоди: 2 x 60 мин.
Жанр: Документален/ научнопопулярен/ експедиции
Оригинално заглавие: In Search of Snow Leopards: Chasing Shadows
Година: 2022

За първи път се разказва последователна история на живота на няколко снежни леопарда - уникални кадри на маркиране на територии с миризми, ухажване, чифтосване и бърлога с две малки. Заснет в продължение на пет години, този сериал проследява доминиращия мъжкар Карма и неговия харем от женски чрез приключенията, разочарованията и успеха на индийските ветерани режисьори на филми за дивата природа - Нареш и Раджеш Беди - и техния екип. Сериалът включва също драматични кадри на снежни леопарди, които ловуват и се хранят с трупове на козирози и барали, а вълнуващата история за живота и смъртта на Карма и пристигането на новия водач Намка прави тези два епизода едновременно новаторски и уникални.

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.

Случаен виц

Последни новини