Apple предупреди: Не спете със зареждащ се iPhone

Apple предупредиха за опасностите от зареждането на iPhone, до вас леглото докато спите или под възглавницата. Това съобщава Mirror, позовавайки се на официално обръщение на Apple.

Компанията от Купертино призовава никога да не спите до зареждащ се смартфон. Въпреки това, както знаем, повечето потребители правят точно това - поставят iPhone под възглавницата“.

Спането с устройство, свързано към кабела за зареждане, може да доведе до пожар, токов удар, нараняване, повреда на смартфона или имущество, предупреди Apple.

В идеалния случай оставете вашия iPhone да се зарежда без калъф и на добре проветриво място. Така рисковете от прегряване, пожар или повреда са сведени почти до нула.

Не спете върху устройството, захранващия адаптер или безжичното зарядно устройство и не го поставяйте под одеяло, възглавница или тялото си, докато устройството е свързано към източник на захранване, пишат от Apple.

Предупреждението касае не само спящите със зареждащ се iPhone, но и всякакви зарядни устройства, свързани към захранването. Към това е редно да добавим, че е по-добре да спите без каквито и да е устройства (и дори без слушалки).

Apple завършва призива си с препоръка, че е най-добре да се използват оригинални захранвания и кабели, както и аксесоари на трети страни, обозначени с Made for iPhone. Рискът от пожар както по време на сън, така и през деня се увеличава, ако се използват евтини зарядни устройства.

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини