Samsung Galaxy S24 ще поддържа двупосочната сателитна свързаност

Apple за пореден път изпревариха своите конкуренти с премиерата на поредната уникална функционалност. Собствениците на iPhone 14 Series могат да се възползват от сателитна технология за спешни обаждания. Благодарение на Emergency SOS е възможно да изпращате съобщения, дори при липсата на обхват или мобилна връзка.

Тази функционалност вече провокира голям интерес сред производителите на Android смартфони. Въпрос на време е и операционната система да предложи сателитна комуникация, която се развива интензивно и намира все повече приложения. Значителен тласък в тази насока ще има Snapdragon Satellite. Платформата ще позволи на голям брой смартфони да поддържат функцията.

Интеграцията към Snapdragon платформата на Qualcomm ще ускори навлизането на технологията в множество модели на най-големите производители. Сателитната комуникация се очаква да е водещо подобрение във флагманите от Galaxy S24 Series. Премиерата ще е през първото тримесечие на следващата година, като смартфоните ще поддържат Two-Way сателитна  свързаност, съобщава SamMobile.

Oчаква се мощните процесори от  серията Exynos 2400 да поддържат хардуерно технологията през следващата година. Двупосочната сателитна свързаност за спешни комуникации позволява на телефоните да се свързват със сателити в ниска земна орбита, за да изпращат обаждания и съобщения, когато наблизо няма мобилна телефонна мрежа.

Това би улеснило спасяването и лекуването на хора попаднали в неочаквана ситуация, когато няма клетъчна връзка. Бъдещите технологии ще предлагат все по-добри решения за подобни инциденти, включително Galaxy S24 Series.

Източник: digital.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини