Бен Афлек и Мат Деймън не са давали съгласие Тръмп да използва части от филма им в кампанията си

Да използваш монолог от филма "Въздушния" ("Air"), за да рекламираш кандидат-президентската си кампания през 2024 г.? Това е нарушение, ако питате звездите Бен Афлек и Мат Деймън, съобщава ДПА.

Дългогодишните колеги и съоснователи на продуцентска компания "Артистс екуити" (Artists Equity) реагираха, след като Доналд Тръмп използва аудиозапис от продукцията им в реклама за президентската си кандидатура през 2024 г. 

В изявление пред "Таймс" продуцентската компания разкритикува Тръмп, който не е поискал разрешение да използва фрагменти от "Въздушния".

"Не сме знаели, не сме давали съгласие и не одобряваме кадри или аудио от "Въздушния" да бъдат използвани в кампанията на Тръмп като политическа реклама или за каквато и да е друга употреба", заявиха от "Артистс екуити" .

Спорният клип беше публикуван в профила на Доналд Тръмп в социалната мрежа Трут (Truth) в петък.

Филмът "Въздушния", режисиран от Афлек и представен през март, разказва за създаването на спортните обувки "Air Jordan" на компанията "Найки". В продукцията Сони Вакаро, в чиято роля е Деймън, говори за пари, наследство и величие, за да мотивира баскетболната звезда Майкъл Джордан да стане лице на марката. В спорната рекламата вдъхновяващите реплики озвучават кадри с кандидат-президента на САЩ в забавен каданс.

Доналд Тръмп, на когото преди дни бяха повдигнати 37 федерални обвинения, в миналото също използва без разрешение авторски произведения, за да популяризира кандидат-президентската си кампания.

През 2020 г. Нийл Йънг съди милиардера за това, че е използвал музиката му, за да популяризира "кампания на невежество и омраза". 

Сред другите музиканти, които разкритикуваха Тръмп за това, че е пускал техни месни на митингите си без одобрение, са Адел, "Аеросмит", "Куин" и "Ролинг стоунс".

Доналд Тръмп заяви, че ще се кандидатира за президентските избори в САЩ догодина още през ноември 2022 г. Настоящият държавен глава Джо Байдън обяви официално кандидатурата си за преизбиране през 2024 г. през април, припомня ДПА. 

Източник: БТА

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини